9 oktober 2016 - Merken, schrobben, snoeien en ruimen......
 
De klusdag op 1 oktober stond in het teken van het winterklaar maken van het vlinderveld en de nestkastjes, het toegankelijk houden van het struinpad en ook het ruimen van zwerfafval. Helaas lagen er op een aantal plekken onder andere blikjes, glas, een verroestte ladder en een eten-/drinkbak.

Het vlinderveld, achter de paardenweides, wordt de komende tijd in gedeeltes met een bosmaaier gemaaid. Zoals u heeft kunnen zien, zijn de bloemen voor het grootste gedeelte uitgebloeid. Hopelijk hebben de zaden een plekje in de grond gevonden, zodat er volgend jaar weer een schitterende bloemenzee kan ontstaan. Om te voorkomen dat de vaste struiken ook gemaaid worden, zijn deze voorzien van een lintje. In de loop van de tijd zullen er meer vaste planten/struiken geplant gaan worden.

Een aantal nestkastjes (niet alle kastjes kunnen open) zijn schoongemaakt. In bijna alle kastjes die geopend zijn, zaten (nu lege) nestjes. Deze oude nestjes zijn verwijderd en de kastjes zijn met heet water schoongemaakt. Hierdoor geeft je de vogels voor de winter een slaapplaats en verhoog je de kans dat het echte nestkastjes worden.

Om de struinpaden toegankelijk te houden, zijn de struiken (vooral Essen-opschot en jonge Essen) langs het struinpad gesnoeid. Hierdoor kan er ook meer zon-/daglicht de bodem bereiken, zodat ook laag gewas de kans krijgt om te groeien.

Vindt u het leuk om te komen helpen, dan bent u van harte welkom om op onze volgende klusdagen. De eerstvolgende staat voor zaterdag 5 november aanstaande gepland. Hou voor nadere informatie onze website en ons Twitteraccount in de gaten. Wilt u ook een uitnodiging voor de klusdagen of andere informatie via de mail ontvangen, geef dan uw email adres door middel van het contactformulier op de website, aan ons door.