8 mei 2017 - Kruidentuin, vlindertuin en voedselbos
 
Afgelopen zaterdag (6 mei 2017) zijn er door een klein groepje buurtbewoners veel nieuwe planten, struiken en bomen geplant. Een zware klus met de kleigrond.

De heksenkring in het voedselbos is veranderd in een kruidentuin. Er staan verschillende soorten kruidenplanten, de meesten 'gedoneerd' door enkele buurtbewoners en zelfs door een bewoner uit de Landgoederenbuurt. Iedereen heel hartelijk bedankt hiervoor! Er zijn nog lege plekken die opgevuld moeten worden. Dus heeft u nog kruidenplanten over, wilt u dan aan ons denken? Laat een berichtje achter via het contactformulier op deze website. Wij nemen contact met u op.

In het voedselbos is de zieke en dode boom vervangen door nieuwe bomen; één appel- en één perenboom. Nu maar hopen dat deze bomen in de toekomst veel vruchten zullen geven. Ook zijn er stekken van de Zwarte bes geplant.

Er zijn veel nieuwe (vaste) planten en struiken geplant in de vlindertuin, zoals Lavendel, Judaspenning, Kattenstaart, Damastplanten, Gelderse Roos, Vuilboom en Hulst. Om de nieuw ingeplante stukken zijn afgezet met paaltjes en touw. Er ontbreken echter nog een aantal planten. Deze zullen worden nageleverd en door de firma Boogaart worden geplant. Boogaart heeft ook de grond voor ons voorbewerkt, waarvoor onze hartelijke dank!

De gaten in het struinpad tussen de Populieren zijn opgevuld met zand. Deze gaten worden veroorzaakt door o.a. mollen en de wortels van de bomen. Als laatste is er ook weer het nodige zwerfvuil verwijderd, met als 'kopstuk' een deur van een caravan! Ach ja, je moet het toch ergens kwijt......

Dit was de laatste klusdag voor de zomerstop. In september gaan wij weer verder. Iedereen die zijn steentje bijgedragen heeft aan de klusdagen, ontzettend bedankt. Graag tot september!

De zelfbeheergroep Lage Vaart wenst iedereen een mooie zomer en een fijne vakantie.