7 april 2018 - Spiegels in de vlindertuin en een stukje Betuwe in het voedselbos

Wat een super dag om te klussen in de vlindertuin en het voedselbos! De zon scheen volop en de temperatuur was heerlijk.

In de vlindertuin is tussen de planten en de heksenkringen met vlinderstruiken het gras en onkruid verwijderd. Om de 'losstaande' struiken zijn zogenaamde spiegels gemaakt. In een cirkel om de struik is ook hier het gras en onkruid verwijderd (spiegelen), zodat onder andere regenwater beter de grond inzakt.
Nu de temperatuur omhooggaat, laten enkele vaste planten zich voorzichtig zien en de bloesem kleurt meer en meer. Ook de vlinders komen weer tot leven. Er vlogen een aantal Citroenvlinders vrolijk rond.

Een klein stukje Betuwe in het voedselbos! De Amandelboom (Prunus Dulcis) staat volop in de bloesem. Schitterend om te zien! Ook het vorig jaar zwaar toegetakelde appelboompje heeft het overleefd en de nieuwe kersenboompjes slaan aan.
Bij een aantal boompjes zijn paaltjes neer- of teruggezet, zodat deze meer steun hebben. Wie weet hebben wij van de zomer volop fruit in het voedselbos.

De volgende klusdag, tevens de laatst voor de zomer, is op zaterdag 28 april 2018.
De klusdag van 5 mei 2018 komt te vervallen.