7 oktober 2018 - Zomer in oktober......Klusdag zaterdag 6 oktober 2018

Wat een prachtige dag om te klussen in de groenstrook langs de Lage Vaart; volop zon en een heerlijke temperatuur. Met een leuke, enthousiaste (grotere) groep buurtbewoners, is er flink wat werk verzet in de voedseltuin, de vlindertuin en langs de struinpaden.

De voedseltuin ziet er weer perfect uit. Het kruidengedeelte is flink onder handen genomen en er zijn nog een aantal bessenstruiken geplant. Langs de struinpaden is het nodige gesnoeid zodat er weer wat makkelijker doorheen gelopen kan worden.
In de vlindertuin is rondom de vlinderstruiken veel gras en onkruid weggehaald en ook hier is het struinpad dat er doorheen loopt weer beter begaanbaar gemaakt. Het is de bedoeling dat er op korte termijn, naast het al bestaande struinpad, nieuwe struinpaden door de vlindertuin gecreëerd worden. Hierdoor zal de vlindertuin makkelijker te onderhouden zijn en zal het ook leuker worden om er doorheen te lopen.
Ook zijn er nestkastjes schoongemaakt, zodat hier weer in overwinterd kan worden en er, net als dit voorjaar, nestjes inkomen. Als laatste zijn er ook weer 2 grote vuilniszakken met zwerfafval geruimd.

De dag werd afgesloten met een kop zelfgemaakte soep, wijn of fris en de nodige hapjes. Nog even genieten van de zon en dan moe maar voldaan naar huis.

De volgende klusdag is op zaterdag 3 november 2018. Graag tot dan!