6 oktober 2019 - Klussen in een heerlijk najaarszonnetje en visite

Wat hadden wij zaterdag een geluk met het weer tijdens onze klusdag. Na dagen met (veel) regen, eindelijk een dag met volop zon en een heerlijke temperatuur. De vaste groep buurtbewoners was weer present en hadden er zin in om met dit weer lekker buiten in het groen aan de gang te gaan. En wij hadden 'visite' Ingrid en Alice uit Almere-Haven hebben met een aantal buurtbewoners een leuke groep die een voedselbos willen aanleggen in Park Uithof. Zij kwamen bij ons een kijkje nemen om te zien wat (en hoe) voor activiteiten wij als Zelfbeheergroep Lage Vaart in onze groenstrook doen en welke projecten wij gerealiseerd hebben. John van Soest en ik, Annette Spijker, hebben een en ander tijdens een rondleiding uitgelegd en laten zien. Ook zijn er de nodige tips over en weer uitgewisseld. Erg leuk om te zien hoe enthousiast Ingrid en Alice waren.

Er is natuurlijk ook weer een hele boel gebeurd en opgeknapt in het park. Een aantal mensen hebben de struinpaden opnieuw bedekt met houtsnippers, anderen hebben de struinpaden weer beter begaanbaar gemaakt. Die berg houtsnippers wegwerken is trouwens nog een hele klus. Er lijkt geen einde aan de berg te komen.
Een aantal (lelijke) Vlierbessen zijn gesnoeid, zodat zij mooier terug kunnen komen en vogelnestkastjes zijn schoongemaakt waardoor de vogels hier in de winter in kunnen schuilen. Niet alle vogelnestkastjes kunnen open en dus schoongemaakt worden. De vogels zullen deze kastjes niet meer gebruiken. De vlindertuin is voor zover mogelijk gefatsoeneerd en zoals gebruikelijk is er ook weer zwerfafval opgeruimd. Resultaat: 2 grote vuilniszakken vol afval en weer een schoner park.
Als afsluiting stond er een grote pan zelfgemaakte soep, zelfgemaakte pizza, stokbrood met salade en kruidenkaas en zoutjes klaar. Natuurlijk ontbrak een lekker wijntje ook deze keer niet. Dat hadden wij wel verdiend!

De volgende klusdag is op zaterdag 2 november aanstaande. Hopelijk hebben wij dan weer geluk met het weer.