19 oktober 2021 - Kom je ook naar de Natuurwerkdag 2021????

Op zaterdag 6 november a.s. wordt de Natuurwerkdag 2021, georganiseerd door Landschapsbeheer, gehouden. Je kunt je via de website www.natuurwerkdag.nl opgeven voor verschillende projecten die allemaal met de natuur om ons heen te maken hebben. Via deze website kun je jezelf of je gezin ook voor ons project opgeven, neem maar eens een kijkje. Makkelijk, gewoon bij jou in de buurt en dat heeft zo zijn voordelen: je hoeft niet ver van huis, je leert nieuwe buurtbewoners kennen en je draagt bij een fijne woonomgeving.
Oh ja, en niet te vergeten je hebt gewoon een gezellige dag die om 10.00 uur begint met koffie/thee en wat lekkers. Tijdens het koffiedrinken kan iedereen met elkaar kennismaken en besluiten wat hij/zij wil gaan doen. Wij hebben al een paar klussen bedacht.

De Natuurwerkdag willen wij graag benutten om de vlierbessen eens goed te snoeien. Weet je dat je lekkere siroop en jam van de vlierbessen kunt maken? In de kruidentuin in het voedselbos heeft het onkruid het ook naar zijn zin, maar hebben liever alleen de kruiden. Dat wordt dus onkruid wieden. Om de struinpaden die door de hele groenstrook lopen, goed begaanbaar te maken en te houden is het nodig om bomen en struiken te snoeien en het pad vrij te maken. Misschien, afhankelijk van een aantal factoren, kunnen wij ook egelhuisjes gaan bouwen!

Al een beetje enthousiast geworden? Leuk! Iedereen, met of zonder groene vingers, is van harte welkom. Gereedschap is aanwezig, maar je kunt ook eigen gereedschap meenemen. Wij zien elkaar dan voor de koffie/thee bij de C. Outshoornstraat 36. Aan de zijkant van het huis staat de garagedeur open, loop naar binnen en ga op de koffiegeur af. Om 12.30 uur sluiten wij de Natuurwerkdag op de paardenweide in de groenstrook af met een (welverdiend) hapje en drankje.
Rest ons voor nu nog één ding: duimen voor mooi weer!

Hartelijke groet,
De Zelfbeheergroep Lage Vaart