7 oktober 2022 - Paaltjes plaatsen en alwéér brandnetels tijdens klusdag van 1 oktober

Het waren deze keer niet zo veel vrijwilligers die op de klusdag konden komen. Desondanks is er veel gedaan in het park.

In de voedseltuin zijn paaltjes bij de jonge bessenstruiken geplaatst. Hierdoor zijn ze beter zichtbaar en wordt (hopelijk) voorkomen dat de struikjes omgemaaid worden door de maaimachine. Nog best een zwaar werkje om de paaltjes in de kleigrond te slaan, ook al is er eerst met de grondboor een gat in de grond gemaakt.
In de vlindertuin is een stuk met beplanting (waardplanten voor vlinders) vrijgemaakt van brandnetels. Niet zo'n fijn karweitje, maar wel met een goed en zichtbaar resultaat. Ook is een deel van het struinpad weer onder handen genomen en zijn uitlopers van de bramenstruiken weggesnoeid.

Een aantal klussen hebben we niet kunnen doen. De houten kisten voor de kruidentuin waren nog niet beschikbaar, dus dat wordt waarschijnlijk iets voor de volgende klusdag. Voor de klusdag hingen de bomen met kwee- en stoofperen nog vol met vruchten. Helaas viel de 'oogstactiviteit' in het water omdat de bomen eerder in één keer helemaal leeggeplukt waren. In de kweeperenboom hing alleen nog de paal waarmee de peren naar beneden gehaald zijn. Jammer dat er niets voor andere buurtbewoners overgelaten is.

Ondanks dat er (veel) regen voorspeld was, is het op een paar druppels na zonnig en droog gebleven en hebben we ter afsluiting met een hapje en een drankje buiten kunnen zitten. Eén van de hapjes was een nog warme appeltaart van appels, hoe kan het ook anders, uit.......de voedseltuin.