5 maart 2023 - Oh nee hè, niet weer die houtsnippers!

De spierpijn van de vorige klusdag, waarbij wij ook al flink met de houtsnippers in de weer waren geweest, was net over en nu stonden de houtsnippers alweer op het programma. Aan de noordzijde van de busbaan lagen nog een aantal bergen met snippers en vorige week heeft de aannemer nog een berg snippers bij het vlinderveld neergelegd.
Het groepje vrijwilligers was wat kleiner dan bij de vorige klusdag, maar de mouwen werden flink opgestroopt en daardoor zijn de bergen snippers flink geslonken. Nog niet alles is uitgestrooid, dus moeten wij tijdens volgende klusdag nog één keertje met de kruiwagens, harken en scheppen aan de slag. De struinpaden die al wel van snippers voorzien zijn, zien er echt tip top uit.
Het is leuk dat veel buurtbewoners die, met of zonder hond, over de struinpaden lopen ook laten merken dat zij al onze inspanning waarderen.

Naast het gesjouw met de snippers is er in de voedseltuin een zieke fruitboom verwijderd. Deze boom had vruchtboomkanker, hetgeen zeer besmettelijk is voor de overige fruitbomen. Het is de bedoeling dat deze boom zo snel mogelijk wordt vervangen door een nieuwe fruitboom.