12 augustus 2023 - Klusdag 5 augustus 2023 – Snoeien, zagen en pruimen

Het werd een andere klusdag dan gepland. Een aantal klussen, zoals het rechtzetten van de tijdens storm Poly omgewaaide cq scheef gewaaide bomen en het rechtzetten van de appelboom op het vlinderveld, waren voor de klusdag al gedaan.
De activiteiten verplaatsten zich daarom naar de voedseltuin en het struinpad tegen de voedseltuin aan.

In de voedseltuin zijn de rijpe pruimen die bovenin de boom hingen geplukt. De pruimen die nog niet rijp waren zijn blijven hangen en kunnen later geplukt worden. Ook de bramenstruiken hingen vol met rijpe vruchten. Een deel(tje) is hiervan geplukt en evenals een deel van de pruimen verdeeld onder de vrijwilligers van de Zelfbeheergroep. Omdat het overgebleven deel van de geplukte pruimen overrijp begint te worden, wordt daar jam van gemaakt.
Het laatste gedeelte van het struinpad richting voedseltuin/Hoge Ring is vrijgemaakt van onkruid en overhangende takken, waardoor het nu weer begaanbaar is. Het ziet er super uit!

Tijdens het klussen scheen het zonnetje heerlijk en was het gewoon warm. Eenmaal aan de hapjes en drankjes veranderde het weer volkomen en kwam het met bakken uit de hemel. We hebben echt geluk gehad!