5 november 2023 - Zaterdag 4 november Natuurwerkdag 2023

De Natuurwerkdag, georganiseerd door LandschapsbeheerNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties, viel samen met onze klusdag van de maand november. Natuurlijk waren wij ook dit jaar weer van de partij om hieraan mee te doen.

Het vaste groepje vrijwilligers die zich iedere maand voor de groenstrook inzet, versterkt met twee vrijwilligers uit de Molenbuurt, hebben flink de handen uit de mouwen gestoken. De vrijwilligers verdeelden zich na de koffie in een aantal groepjes waarbij twee groepjes zowel aan de noord- als aan de zuidzijde van de busbaan nieuwe bomen en struiken hebben geplant.
Een andere groep hield zich bezig met het snoeien van onder andere de Bosrank langs de struinpaden. Net als de Bramenstruiken woekert de Bosrank er vrolijk op los. Zoals op de laatste foto te zien is, is er een doolhof van vlierbessen ontstaan. Er is een begin gemaakt met het snoeien en kort afzagen hiervan. Als laatste is de appelboom op het vlinderveld die tijdens de harde wind scheef gewaaid is, weer rechtop en vast gezet.

Precies op tijd waren de klussen klaar. De lucht was inmiddels al donkerder geworden en was het harder gaan waaien. Eenmaal aan de (zelfgemaakte) hapjes, gl├╝hwein en andere drankjes begon het te regenen. Gelukkig zaten wij droog onder het afdak op de paardenweide.
Het was een gezellige en geslaagde klus-/natuurwerkdag. Iedereen ging met een goed en voldaan gevoel en een leuk presentje als dank van Landschapsbeheer naar huis.
Tot slot: Jan en Louk, de vrijwilligers uit de Molenbuurt, hartstikke leuk dat jullie er waren en bedankt voor jullie inzet.